Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag Herr

Följ

A-lag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Carlstad Crusaders 8 8 0 0 16
2 Stockholm Mean Machines 8 4 0 4 8
3 Örebro Black Knights 8 4 0 4 8
4 Göteborgs Marvels 8 2 0 6 4
5 Uppsala 86ers 8 2 0 6 4

Match

Carlstad Crusaders

64 - 25
Tingvalla - IP
25 maj 2018
19:00

Örebro Black Knights

Referat

Referat: Carlstad Crusaders - Örebro Black Knights

Statistik:
Statistik Carlstad - Örebro

Saxat från VF:
Lekande lätt för Crusaders -"Ibland skulle jag kunna blunda och kasta"

Carlstad Crusaders visade verkligen varför de är Sveriges absolut bästa lag just nu. Örebro Black Knights blev krossade med hela 64–25.
– Det är ganska lätt att spela med det anfallet vi har, säger Crusaders quarterback Philip Juhlin.

Och Crusaders inledde matchen på bästa vis. Redan i första anfallsförsöket, när matchklockan knappt tickat tolv sekunder, hade Julius Rucker gjort lagets första touchdown. Men kallduschen kom direkt. Efter att Crusadersförsvaret vart extremt passivt kunde Black Knights enkelt kvittera till 6–6, och sedan föll poängen åt båda håll, och det fort. I slutet av första kvarten var ställningen 22–19 i Crusaders favör.
– Vi slarvade alldeles för mycket och Örebro har en av ligans absolut bästa quarterbacks. Han utnyttjade våra misstag, säger Crusaders tränare Tracey Gere.

Juhlins show
Men när andra kvarten blåstes i gång var det dags för Philip Juhlin att ta över Tingvalla fullständigt. Han satte själv touchdownen som ledde fram till 29–19, och fortsatte att kasta projektiler genom den värmländska försommarkvällen. Från den andra kvarten och framåt var det bara ett lag på banan.
– Det är ganska lätt att spela med det anfallet vi har. Ibland skulle jag kunna blunda och kasta, det är alltid någon som tar löpningar, säger en ödmjuk Juhlin.

Crusaders fortsatte att tugga på och Örebro Black Knights var halvvägs på väg hem till gnällbältet när regeln ”mercy rule” togs i bruk. Mercy rule betyder att ett lag är såpass överlägset att matchen spelas av med rullande tid. Crusaders vann till sist med hela 64–25.
– Vi studerade deras tidigare matcher innan, vilket gav oss ett enormt övertag. De hade inte en chans i slutändan, säger Juhlin.

Seriesegrare!
Segern innebar att Crusaders nu är klara seriesegrare för säsongen. Laget får nu spela semifinalen på hemmaplan, en oerhörd fördel.
– Det är bara att titta upp på läktaren ikväll, det är ett sanslöst stöd vi har här i Karlstad. Här hemma är det vi som bestämmer, säger Juhlin.

Men trots hemmaplansfördelen, och en obesegrad säsong hittills, är det mycket som ska gå i lås innan Crusaders ska stå med guldet runt halsen.
– Som vi såg i första kvarten, så kan vi falla ihop totalt om vi bjuder dem på misstag. Nu räddade vi upp det med vårt fantastiska anfallsspel, men vi behöver verkligen jobba på att minimera misstagen här framöver, säger Tracey Gere.

Ett glatt återseende
I slutet av matchen kom det in ett bekant ansikte för hemmapubliken. Olof Eriksson, trotjänaren som var skadad under hela förra året, fick komma in och spela några drives.
– Det var en efterlängtad comeback, helt klart. Jag stod vid sidan som coach ifjol, men det är lite roligare att vara på planen, säger Eriksson.

Hur var det att få göra comeback inför de 743 åskådarna här på Tingvalla?
– Helt fantastiskt. Vi har, utan tvekan, den bästa publiken i Sverige och det är alltid lika kul att få spela här. Våra fans är guld värda för oss.

Andra möten i serien

sön 8 apr 2018, 15:00 Örebro Black Knights - Carlstad Crusaders 32 - 39